Slider

Historie

Panelen Holland bestaat al meer dan 30 jaar en voert sinds 1979 haar huidige naam. Gedurende de historie is het bedrijf gegroeid van een productieoppervlakte van ca. 500 m2 tot meer dan 10.000 m2 heden ten dage.

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd de toepassing van sandwichpanelen geïntroduceerd in de Nederlandse bouw. De Bijlmermeer in Amsterdam Z.O. was een van de eerste grootschalige projecten met sandwichpanelen in de houten kozijnen.

Toen het voordeel van een dergelijke werkwijze in de toeleverende industrie bekend werd, heeft dit geleid tot een gestage uitbreiding van het volume.

Naast een groei in volume heeft ook het productenaanbod zich gedurende de jaren aanzienlijk uitgebreid. Was er bij de oprichting van Panelen Holland slechts sprake van Eternit producten en isolatiemateriaal, op dit moment is de keuze aan materialen bijna onbeperkt. Door dit zeer diverse producten aanbod heeft het gebruik van sandwichpanelen zich kunnen doorontwikkelen van een initiële verwerking in de bouw tot een veel gevarieerdere toepassing op vele gebieden.

Als een van de eerste bedrijven in Nederland behaalde Panelen Holland het onderscheidende Iso-certificaat en levert al sinds jaar en dag haar producten met een verzekerde garantie.

Panelen Holland heeft zich sinds die tijd ontwikkeld van enkel toeleverancier van de kozijnenindustrie tot een probleemoplosser en bedient op dit moment een breed scala van bedrijven, zowel binnen als buiten de bouw. Kwaliteit, in de ruimste zin van het woord, is synoniem geworden voor Panelen Holland.