Over Panelen Holland

Panelen Holland heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom-made sandwichpanelen. Het verlijmen van diverse soorten materialen is de core-business van het bedrijf. Door het uitgebreide machinepark zijn we in staat sandwichpanelen in alle soorten en maten te produceren. Wij denken graag van tekentafel tot uitlevering met u mee om tot de beste oplossing voor uw project te komen.

Naast sandwichpanelen voor de gevelindustrie produceert Panelen Holland ook sandwichpanelen voor allerlei toepassingen in andere markten. U kunt hierbij denken aan:

 • Luchtbehandelingskasten
 • Koelcellen
 • Aanrechtbladen
 • Dockshelters
 • Vloerluiken
 • Petrochemische industrie
 • Deurpanelen

Ook het leveren van metalen zetwerk behoort tot onze mogelijkheden Hierbij valt te denken aan waterslagen en dakranden, maar ook aan geperforeerde balkonbekleding. Op onze speciale plaatwerk-pagina kunt u al onze mogelijkheden bekijken.

Missie en Visie

Wij willen onze klanten op een duurzame manier de beste oplossingen bieden met betrekking tot sandwichpanelen en plaatwerk.

Wij onderscheiden ons op de volgende vijf kernpunten:

ASSORTIMENT
Aan de hand van deskundig advies leveren wij custom-made producten aan onze klanten, waarbij de mogelijkheden ontelbaar zijn.

BETROUWBAARHEID
Gezien onze jarenlange ervaring zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare en solide leverancier van sandwichpanelen en plaatwerk.

KWALITEIT
Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze producten. Door oog te hebben voor kansen en ontwikkelingen, zijn wij in staat om onze producten constant te verbeteren.

SNELHEID
Door ons geavanceerde machinepark en de wil om te blijven innoveren, hebben wij een uitzonderlijk korte levertijd.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Met onze duurzame productie voldoen wij aan de normen van de MVO Prestatieladder en blijven wij zoeken naar de juiste verhouding tussen de 3 P's; People, Planet, Profit. Sinds 2019 kan Panelen Holland ook sandwichpanelen onder het Cradle to Cradle certificaat leveren.

logo

Historie

Panelen Holland bestaat per eind november 2019 al 40 jaar en voert sinds 1979 haar huidige naam. Gedurende de historie is het bedrijf gegroeid van een productieoppervlakte van ca. 500 m2 tot meer dan 10.000 m2 hedendaags.

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd de toepassing van sandwichpanelen geïntroduceerd in de Nederlandse bouw. De Bijlmermeer in Amsterdam Z.O. was een van de eerste grootschalige projecten met sandwichpanelen in de houten kozijnen.

Toen het voordeel van een dergelijke werkwijze in de toeleverende industrie bekend werd, heeft dit geleid tot een gestage uitbreiding van het volume.

Naast een groei in volume heeft ook het productenaanbod zich gedurende de jaren aanzienlijk uitgebreid. Was er bij de oprichting van Panelen Holland slechts sprake van Eternit producten en isolatiemateriaal, op dit moment is de keuze aan materialen bijna onbeperkt. Door dit zeer diverse productenaanbod heeft het gebruik van sandwichpanelen zich kunnen doorontwikkelen van een initiële verwerking in de bouw tot een veel gevarieerdere toepassing op vele gebieden.

Als een van de eerste bedrijven in Nederland behaalde Panelen Holland het onderscheidende Iso-certificaat en kan al sinds jaar en dag haar producten met een verzekerde garantie leveren. Hierover meer onder het kopje ‘gip-garantie’. In 2010 heeft Panelen Holland als een van de eerste vier MKB-bedrijven het MVO-certificaat behaald en in 2019 was ze de eerste producent van sandwichpanelen ter wereld die het Cradle to Cradle certificaat op sandwichpanelen heeft behaald.

Panelen Holland heeft zich sinds die tijd ontwikkeld van enkel toeleverancier van de kozijnenindustrie tot een probleemoplosser en bedient op dit moment een breed scala van bedrijven, zowel binnen als buiten de bouw. Kwaliteit, in de ruimste zin van het woord, is synoniem geworden voor Panelen Holland.

MVO en Milieu

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is ondernemen met balans tussen economische, sociale en milieubelangen. Maatschappelijk verantwoorde ondernemers kijken niet alleen naar hun winst en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. En niet alleen de huidige gevolgen daarvan, maar ook de gevolgen in de toekomst.

Als een van de eerste 4 bedrijven in Nederland behaalde Panelen Holland BV op 7 juli 2010 het certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Prestatieladder. Dit is een managementsysteem wat onder andere gebaseerd is op de norm ISO 26000. Binnen het MKB is Panelen Holland BV het eerste bedrijf dat gecertificeerd is voor dit systeem.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen levert alleen het gewenste resultaat op als onderstaande factoren met elkaar in evenwicht zijn. Zodra de 3 P's ( People, Planet en Profit ) met elkaar in evenwicht zijn kan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen iets voor een onderneming, haar opdrachtgevers en leveranciers betekenen. De voordelen zijn dan te vinden in zaken als:

 • kostenbesparing door bijvoorbeeld energie te besparen
 • kostenbesparing door zorgvuldig grondstoffengebruik
 • met innovatieve duurzame goederen nieuwe markten aanboren
 • een schonere werkomgeving
 • een gezonder werkklimaat

Bedrijven die zich maatschappelijk verantwoord willen gedragen, moeten dus bereid zijn verder te gaan dan wet- en regelgeving hen voorschrijft. Panelen Holland heeft haar eerste stappen op de MVO-prestatieladder gezet, met het streven om dit in te toekomst verder uit te breiden.

MILIEU EN DUURZAAMHEID

Milieu en duurzaamheid is bij Panelen Holland BV meer dan een begrip, het maakt een wezenlijk deel uit van haar bedrijfsvoering en –filosofie. De in de milieuwetten aangegeven regels geven het kader aan waarbinnen gewerkt moet worden. Panelen Holland gaat hierin nog verder en heeft zich verbonden aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De milieuaspecten worden gewaarborgd door een intern milieuzorgsysteem dat geïntegreerd is in het kwaliteits- en arbo management- systeem en de MVO prestatieladder. In dit systeem is alles vastgelegd dat direct te maken heeft met het terugdringen van het energieverbruik en brandstofverbruik en het reduceren van afval. De processen die horen bij het milieubeleid zijn vastgelegd in het ISO-certificaat die geldt voor Panelen Holland BV. Panelen Holland BV wil hiermee de negatieve effecten van haar bedrijfsprocessen op het milieu voorkomen.

Onze sandwichpanelen zijn samengestelde producten, waarvan voor ieder component een veiligheidsinformatieblad conform REACH voorhanden is.

Alle door Panelen Holland geleverde producten zijn recyclebaar. Voor vragen over dit onderwerp kunt u bellen met onze afdeling verkoop.

MVO-logo-def-01

Kwaliteit en Garantie

Panelen Holland is een VMRG Panelen bedrijf en biedt hiermee gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit op het gebied van Panelen. Als opdrachtgever is dit te herkennen aan het logo VMRG Panelen. Panelen Holland is goedgekeurd door SKG-IKOB Certificatie en voldoet daarmee aan de VMRG Kwaliteitseisen voor Panelen (www.vmrgkwaliteitseisen.nl). Deze keuring vindt jaarlijks plaats. VMRG Panelen is een snel groeiende groep van professionele bedrijven op het gebied van Panelen die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Bert Lieverse, voormalig voorzitter en directeur van de VMRG: “Alle gevelbouwers die bij de VMRG aangesloten zijn, hebben het VMRG-Keurmerk. Zij willen zeker weten dat het bedrijf waar ze panelen van betrekken ook voldoet aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Het logo VMRG Panelen en het bijbehorende certificaat bieden deze zekerheid. De bedrijven worden jaarlijks door een onafhankelijke instantie gekeurd, waardoor continue kwaliteit gewaarborgd is. De VMRG Panelen bedrijven houden intensief contact, zowel onderling, als met de gevelbouwers. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, delen ze kennis en wordt er samengewerkt aan innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.”

Download [hier] het certificaat.

ISO CERTIFICAAT

Sinds 1993 is Panelen Holland ISO gecertificeerd voor de fabricage van sandwichpanelen. In april 2017 heeft Panelen Holland de nieuwe ISO9001 (download) en de ISO14001 (download) behaald.

Panelen Holland geïsoleerd vloerluik

KOMO CERTIFICAAT

Sinds 2001 heeft Panelen Holland het KOMO attest-met-productcertificaat nummer 2069/01 voor de vervaardiging van vloerluiken. De vloerluiken zijn bestemd voor toepassing in de begane-grond-vloer. Dit product wordt op de markt gebracht onder de merknaam Eterluik.

GIP-GARANTIE

Panelen Holland heeft een tweetal garantiecertificaten. Het betreft een 10 jaar verzekerde productgarantie op de verlijming en een 10 jaar verzekerde productgarantie op de poedercoating. Het risico van deze productgaranties is door Panelen Holland verzekerd bij de Stichting Garantiefonds Industriële Producten, het GIP.

 

Panelen Holland certificaat poedercoating Panelen Holland certificaat verlijming
Garantie Certificaat Poedercoating Garantie Certificaat Verlijming


Per order kan een garantie-certificaat worden verstrekt. In het certificaat staan de voorwaarden van de garantie vermeld. Indien u geïnteresseerd bent in onze garantiecertificaten dan kunt u eenvoudig op afbeeldingen klikken om het pdf-bestand te downloaden. Voor meer informatie belt u met ons verkoopteam: 0516 568 568. De GIP-garantie is mede mogelijk omdat Panelen Holland ISO 9001:2015 gecertificeerd is.

Cradle 2 Cradle

Panelen Holland is trots op het feit, dat zij de eerste producent van sandwichpanelen voor de gevelbouw ter wereld is die een C2C certificering op haar sandwichpanelen heeft. Milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossingen spelen een steeds belangrijkere rol in de bouwsector.

Vanaf de start van Panelen Holland in 1979, is milieubewustzijn deel van ons DNA. Panelen Holland begon met de ontwikkeling van isolerende producten ver voordat de vraag naar een hoge R-waarde werd opgenomen in het Nederlandse bouwbesluit. Onze sandwichpanelen worden vervaardigd uit combinaties van o.a. staal, aluminium, glas, pir en steenwol. Allemaal materialen met milieuvriendelijke eigenschappen en een grote recyclingcapaciteit.

Sinds onze oprichting is de vraag naar hoogwaardige panelen explosief toegenomen. Klanten kiezen voor Panelen Holland vanwege de grote mate van flexibiliteit en talloze mogelijkheden.

De Cradle to Cradle standaard en de gedachte erachter passen helemaal bij onze bedrijfsfilosofie. Daarom committeren we ons graag aan de spelregels die bij de certificering horen. Klanten op zoek naar volledig circulaire bouwproducten kunnen voortaan bij Panelen Holland terecht.

Voor Panelen Holland is duurzaamheid geen woord. Je zou bijna kunnen zeggen dat duurzaamheid in onze genen zit. De Cradle to Cradle certificering is een bevestiging van onze ambities. Wij blijven bijdragen aan het verduurzamen van Nederlandse gebouwen.

cradle-to-cradle