PanHo inbraakwerende panelen

Panelen Holland heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custommadesandwichpanelen. Het verlijmen van diverse soorten materialen is de core-business van het bedrijf. Door het uitgebreide machinepark is Panelen Holland in staat sandwichpanelen in alle soorten en maten te produceren.

Het belang van inbraakwerendheid en letselveiligheid
Vanuit het Bouwbesluit wordt het toepassen van inbraakwerende of letselveilige panelen voorgeschreven. Toch komt het helaas voor, dat er zogenaamde inbraakwerende of letselveilige panelen geleverd worden, welke niet aan de eisen voldoen. Panelen Holland heeft hier een prachtige oplossing voor.

SKG-gecertificeerd
De PanHo inbraakwerende panelen zijn door SKG getest en voldoen aan de classificatie RC2 voor toepassing in inbraakwerende kozijnen.

De volgende producten kunnen door Panelen Holland geproduceerd en met een SKG**-certificaat geleverd worden.
– Sandwichpanelen
– Deurpanelen
– Vleugeloverdekkende deuren

SKG-IKOB certificering
SKG-IKOB certificeert producenten van panelen voor inbraakwerendheid op o.a. RC2 niveau. Deze panelen worden door de klanten van Panelen Holland toegepast in gevels (als sandwichpanelen) en door Panelen Holland in deuren (met / zonder doorzichtsglas) en in vleugeloverdekkende deuren (met / zonder doorzichtsglas). In de praktijk ligt de focus vaak op de inbraakwerendheid van het deursysteem in combinatie met het hang- en sluitwerk. Een ketting is echter zo sterk als de zwakste schakel.

De kwaliteit van de vakvulling is daarom cruciaal en zorgt ervoor dat in de diverse toepassingen het vereiste niveau van inbraakwerendheid wordt behaald. Om voor een certificaat in aanmerking te komen en toestemming te krijgen voor het voeren van het bijbehorende SKG-merkteken, dient het paneel weerstand te bieden tegen een inbraakpoging volgens NEN 5096 en NEN-EN 1627 (Europese norm).