Bouwbedrijf Swart zet de bewoners van 144 appartementen in de Sint Jansbergflat er warm bij.

Bouwbedrijf Swart heeft het groot onderhoud van de Sint Jansbergflat in Drachten mogen uitvoeren.  Het asbest moest worden gesaneerd en vervangen voor geïsoleerde panelen.

In november 2017 werd het contact tussen Bouwbedrijf Swart en Panelen Holland gelegd, waarop Panelen Holland haar ervaring in het produceren van sandwichpanelen goed kon vertalen naar de wensen van Bouwbedrijf Swart.

Om het grote paneel in de berging (tekening 1) en de twee panelen in de keuken (tekening 2) te vervangen moest met verschillende detailleringen worden gewerkt aangezien de kozijnen ongelijk waren.

Zo heeft het paneel in de berging een dubbele cassette van sendzimir verzinkt staal aan de binnenzijde zodat het aanwezige kalf niet hoeft worden gedemonteerd.

Om de maximaal aanwezige ruimte te benutten kan er met een kern van 70 mm pur worden gewerkt waardoor er een Rc van 2,8 m² K/W behaald wordt. Alle panelen hebben een frisse Trespa in de kleur A05.0.0 (Ral9016) gekregen waardoor de gehele flat er na afronding van het verfwerk op de deuren weer schoon uitziet. Een wezenlijk verschil ten opzichte van de bordeauxrode/ crèmekleurige asbestplaten in combinatie met blauwe voordeuren.

Door in het voortraject goed te overleggen zijn de panelen gefaseerd aangeleverd zodat er op de bouw geen oponthoud is ontstaan.