Een kijkje in de keuken bij Panelen Holland

Een kijkje in de keuken bij Panelen Holland: de productie van de aluminium gevelbeplating voor het Potentiaal in Eindhoven.

De productie voor de panelen voor het project ‘Potentiaal’ in Eindhoven is in volle gang. De bouw moet in september 2016 opgeleverd worden. De oude faculteit van de TU Eindhoven is dan getransformeerd tot een moderne woontoren met 430 studentenflats en met diverse ruimtes voor onderwijs, kantoren, vergaderruimtes en culturele verenigingen.

Panelen Holland levert een grote hoeveelheid gevelbeplating aan gevelbouwer Rollecate Groep welke deze monteert.

De aluminium platen worden eerst op maat geknipt, waarna eventuele sparingen en ophanggaten door de CNC ponsmachine worden aangebracht. Vervolgens wordt de gewenste vorm aangebracht met behulp van een van de aanwezige kantbanken. Hierna wordt alles gepoedercoat in een grijze RAL-kleur. Na het coaten komt het materiaal retour bij Panelen Holland en wordt alles per gevel verpakt. Op deze wijze kan gevelbouwer Rollecate het geheel efficiënt monteren.

Hieronder zijn een aantal foto’s van het productieproces te zien. Binnenkort volgt er weer een update, dus blijf ons in de gaten houden!